قیمت: 3000 تومان
اهمیت تغزیه در زندگی فردی
تغذیه علمی است که از تغییر و تبدیل غذا در بدن و شرکت مواد مغذی در بافت ها بعد از هضم و جذبشان، عمل مواد مذکور در فعل و انفعالات بیولوژیکی بدن و بالاخره دفع آنها صحبت می کند. مواد مغذی موجود در غذا اجزای شیمیایی تشکیل دهنده غذایی هستند که در بدن سه نقش عمده، ایجاد انرژی، تنظیم اعمال بدن یا عمل رشد و ترمیم بافت های بدن را بر عهده دارند.
در روزگاران قدیم مردم عقاید مبهم و خرافاتی از قبیل قدرت معجزه، قدرت شفاهی و ارزش طبی نسبت به غذاها داشتند. چنانکه میلیون ها نفر امروزه به ضروری بودن غذا برای ادامه زندگی آگاهند، مردمان اولیه نیز به این موضوع پی برده بودند ولی اطلاعی در مورد ارزش غذایی غذاهای مختلف نداشتند.
در عصر حاضر تا کنون بیش از 45 ماده مغذی برای اعمال طبیعی بدن لازم شناخته شده است. فقدان هر کدام بدون در نظر گرفتن مقدار لازم، بر روی عمل همه بدن اثر می گذارد.
تغذیه و بهداشت:
بین تغذیه و بهداشت انسان ارتباط مستقیم وجود دارد. به طوری که کمبود یا فقدان هر یک از مواد مغذی در غذای مصرفی در مدت طولانی باعث به وجود آمدن بیماری و عوارض مختلف در انسان می شود که به آنها بیماری های ناشی از سوءتغذیه می گویند.
به طور کلی کسانی که دچار سوء تغذیه هستند یا از تغذیه صحیحی برخوردار نیستند بیشتر از افرادی که از تغذیه خوبی برخوردار هستند در معرض بیماری های عفونی قرار دارند، زیرا مقاومت عمومی بدنشان کمتر است. افرادی که از تغذیه صحیح و خوبی برخوردار هستند به علت بالا بودن مقاومت عمومی بدنشان کمتر دچار بیماری می شوند و در صورت ابتلا به بسیاری از بیماری ها سریع تر بهبود می یابند. همچنین نتایج بسیاری از مطالعات نشان می دهد که بین تغذیه و رفتار انسان نیز تا حدود زیادی رابطه مستقیم وجود دارد.
عادات نادرست غذایی یکی از عوامل مهم در ایجاد کمبود عناصر مغذی و سوء تغذیه پنهان یا آشکار و در نتیجه ایجاد تغییرات رفتاری در انسان می باشد. همچنین مشخص گردیده که افراط در مصرف بعضی مواد غذایی که این نیز از عادات نادرست است مانند مصرف انواع نوشابه های کولادار و غذاهای دارای مواد رنگی مصنوعی و مصرف بیش ازحد مواد مغذی و مواد آلرژی زا می توانند موجب اختلالاتی در مکانیسم های کنترل کننده بدن (اعصاب و هورمون ها) شوند و در نتیجه ایجاد اختلال در رفتار نمایند.
تغذیه کامل و کمبودهای غذایی:
با دقت در عادات غذایی و تنوع در مواد اولیه غذا می توان از بروز و ایجاد کمبود مواد مغذی جلوگیری نمود. این تنوع از عادت کردن بدن به یک نوع غذا و محروم شدن از مواد مغذی خاصی جلوگیری خواهد نمود. تغذیه ای صحیح و کامل است که در آن غذا مواد مغذی لازم را برای بدن داشته باشد و بدن نیز قابلیت استفاده صحیح این مواد را دارا باشد به نحوی که انسان بتواند از حد اعلای سلامت فکری و روحی کامل برخوردار شود.
نشانه های تغذیه صحیح عبارتند از :
تامین انرژی لازم برای رسیدن به حد اعلای توانایی کار جسمی و فکری....
دانلود متن کامل با فرمت قابل ویرایش word
برای دانلود این فایل باید آن را با قیمت 3000 تومان از لینک زیر خریداری کنید